“BROEN Danmark Rundt” er et velgørenhedscykelløb, hvor en række engagerede mennesker fra erhvervsliv, politik og foreninger har valgt at bruge noget af deres tid til at sætte fokus på BROENs indsats for udsatte børns fritidsaktiviteter.

NB Pga corona-situationen er løbet i 2020 desværre aflyst.

BROEN Danmark Rundt – kort og godt

Deltagerne i cykelløbet støttes af sponsorer for at samle penge ind til at hjælpe udsatte børn og unge til at kunne gå til aktiviteter i fritiden. Samtidig er de med til at skabe opmærksomhed om udsatte børns mulighed for at have en aktiv fritid på lige fod med andre børn i positive fællesskaber med voksne rollemodeller.

Deltagerne dækker selv deres udgifter i forbindelse med turen, og de indsamlede midler fra sponsorer går til BROENs indsats for socialt udsatte børn og unges fritid gennem lokalforeningerne af BROEN. For at sikre cykelholdets tur på kryds og tværs af Danmark er der en motorcykel i front og to servicevogne efter holdet.

Initiativtagere til BROEN Danmark Rundt er erhvervsmanden Flemming Bøgely og politikeren Kristian Thulesen Dahl. Begge har lagt en stor frivillig indsats i at udvikle og virkeliggøre løbet.

BROEN Danmark Rundt-deltagere fortæller, hvorfor de har valgt at cykle for BROEN

Indsamling til udsatte børns aktive fritid

Den første udgave af BROEN Danmark Rundt fandt sted fra den 18. til den 23. juni 2017. Cykelholdet bestod af ca. 25 personer plus nogle gæsteryttere, som kørte med på enkelte etaper. Ruten begyndte på Bornholm ved Folkemødet og gik via landets østligste, sydligste og vestligste dele til afslutning helt i nord i Skagen. Løbet samlede i alt kr. 376.875 i sponsorater. Find mere om BROEN Danmark Rundt i 2017

Anden udgave af løbet fandt sted fra den 18. – 22. juni 2018. Holdet bestod af ca. 25 personer samt nogle gæsteryttere på enkelte etaper. Ruten begyndte ved Kronborg i Helsingør og endte i Skagen via en række af BROENs lokalforeninger. Løbet samlede i alt kr. 379.750 i sponsorater. Find mere om BROEN Danmark Rundt 2018

Tredje udgave af løbet fandt sted fra den 8. til den 12. juni 2019. Holdet bestod af ca. 30 personer. Ruten begyndte i Silkeborg og endte i Sandvig på Bornholm. Løbet indsamlede i alt kr. 422.110,-. Find mere om BROEN Danmark Rundt 2019

Video fra BROEN Danmark Rundt 2019-holdets ankomst til målet i Sandvig Havn

(Video: Jyske Bank TV)

BROEN Danmark Rundt 2020

Den fjerde udgave af løbet finder sted fra lørdag den 6. juni – tirsdag den 9. juni 2020 og går fra Silkeborg til København. På denne side finder du mere om ruten, deltagere og sponsorer.

NB Opdatering Pga corona-situationen har vi desværre måttet opgive at gennemføre løbet i 2020. Vi har undersøgt muligheden for at gennemføre løbet senere, men på grund af usikkerhed og af hensyn til deltagernes helbred har vi valgt at aflyse løbet helt i år. Vi håber at kunne gennemføre løbet i en lignende form i 2021.

Video om BROEN Danmark Rundt 2019

(Video: Jyske Bank TV)

Hvornår og hvad

I uge 23-24 i 2020 cykler årets deltagere Danmark rundt og besøger lokalforeninger af BROEN på ruten.

Turen indledes i Silkeborg lørdag den 6. juni. Målet er i København tirsdag den 9. juni.

Lørdag den 6. juni: Afsendelse fra torvet i Silkeborg. Ruten går via Horsens til Vejle.

Søndag den 7. juni: Ruten går fra Vejle via Christiansfeld og Aabenraa til Sønderborg.

Mandag den 8. juni: Ruten går fra Sønderborg over Fyn via Nyborg til Jyderup.

Tirsdag den 9. juni: Ruten går fra Jyderup til København.

Nærmere information om ruten og stop undervejs følger.

Video med to af deltagerne i 2019, Anders Bondo Christensen og Keld Thornæs


(Video: Lån & Spar Bank)

Deltagere

Holdet til 2020-udgaven af BROEN Danmark Rundt er ved at være sat.

Deltagere på BROEN Danmark Rundt 2020 (i alfabetisk rækkefølge):

NB Der kan ske ændringer af deltagerlisten.

Servicehold

Sponsorer

BROEN Danmark Rundt sponsoreres af en række virksomheder og organisationer, hvoraf nogle også har deltagere med på holdet. Sponsoraterne går til at understøtte BROENs indsats for udsatte børn og unge i BROENs lokalforeninger over hele landet.

Som sponsor kan du få din virksomheds logo på cykelholdets tøj, så det eksponeres af deltagerne på turen i 2020.

Find folder til sponsorer: Sponsorfolder BROEN Danmark Rundt 2019

Blue Idea er hovedsponsor for BROEN Danmark Rundt 2020.

Sponsorer for BROEN Danmark Rundt 2020 (i alfabetisk rækkefølge):

NB Der kan ske ændringer af sponsorlisten.

Er du interesseret i et sponsorat eller i at støtte BROEN Danmark Rundt på anden måde, så kontakt: Flemming Bøgely, tlf. 26 86 69 69, flemming@blueidea.dk

Mere information

Flemming Bøgely, tovholder for BROEN Danmark Rundt og CEO for Blue Idea, tlf. 26 86 69 69, flemming@blueidea.dk

Henrik Nørgaard, foreningskonsulent BROEN Danmark, tlf. 22 84 85 76, henrik@broen-danmark.dk